We zingen Björk. Dat is een hele eer. Björk wordt gezien als een belangrijke vernieuwer van de popmuziek. Volgens Frans Vermeerssen, artistiek leider van het Fries Project Orkest, is haar betekenis voor de muziek – ondanks haar succes – nog steeds onderschat. Voor hem was dit genoeg reden om haar composities als uitgangspunt te nemen voor ICE!, een project voor koor en orkest rond Björk en IJsland.

Björk heeft ooit gezegd dat IJsland in haar wezen zit, en in haar creaties. De overweldigende natuur, vulkanen, geisers, ijs en sneeuw, en bovenal: de zee … dat alles en meer trekt aan de luisteraar voorbij in ICE! Omdat IJsland zo centraal staat, zijn er naast 7 Björk-songs ook drie traditionele IJslandse liedjes opgenomen in de cyclus.

Op zondag 15 oktober zijn we in Groningen te beluisteren, in de Lutherse Kerk, Haddingestraat 23. Op 22 oktober komt ICE! in Sneek, in het Bogerman College, Hemdijk 2. Beide concerten beginnen om 15 uur en kosten €10,-. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar, reserveren is niet mogelijk.